Warning: pg_query_params(): Query failed: ERROR: duplicate key value violates unique constraint "sessie_random_id_key" DETAIL: Key (random_id)=(95227476209402) already exists. CONTEXT: SQL statement "INSERT INTO stats.sessie (ref_user_agent, user_language, start_ip) VALUES (_user_agent_id, _language_id,_remote_id) RETURNING id, random_id" PL/pgSQL function "new_cookie" line 25 at SQL statement in /var/www/vhosts/rijpma.org/fluitmanarchitecten.nl/inc/stats.php on line 49

Warning: pg_fetch_result() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/vhosts/rijpma.org/fluitmanarchitecten.nl/inc/stats.php on line 50
Project: Coolsingel - Fluitman Architecten
projectgegevens
LocatieRotterdam
Jaar2014
OpdrachtgeverGemeente Rotterdam
Soortstedenbouw, openbareruimte
I.s.m.Perea , BuroHarro, LEK
Het recht trekken van de Coolsingel in de lengterichting en het herschikken van de verkeersstromen gedacht vanuit het voetgangersperspectief in de dwarsrichting is de basis van het voorstel. Hierdoor ontstaat een nieuwe klaarheid die voor alle gebruikers de ruimte overzichtelijker en kwalitatiever maakt. De uitsnede van de autoweg uit het voetgangersoppervlak maakt de nieuwe oplijning extra zichtbaar en maakt dat visueel de voetganger zich de rest van de ruimte toe-eigent. Door deze ruimte slim in te richten door middel van beplanting worden tram en fietsers herkenbaar gescheiden van de voetgangers.

Een uitzondering op de rechte boulevard is het nieuwe Stadhuisplein dat werkelijk voor het Stadhuis ligt en een formele ruimte vormt voor verschillende evenementen waar de auto’s en de tram een buiging voor maken. Het is ook een plek waar je centraal staat op de stads-as en de stad goed kan ervaren in haar grandeur. Iets verhoogd, schermt het nieuwe plein zich licht af van het verkeer en creëert zo een natuurlijke tribune die naar beide kanten kan worden gebruikt.

Ons voorstel voor de Coolsingel gaat verder dan wat de gemeente voor ogen had maar we denken dat dit noodzakelijk is om een structurele verandering tot stand te brengen.